Політика
26 грудня 2017
Наступного року влада не проводитиме масштабних реформ
Порошенко і Гройсман намагатимуться вийти до кінця 2018 року на підвищення соцстандартів: підвищити мінімальну зарплату до 4100 гривень, а середню – до 10 тисяч.
news-image

Наступного року влада не проводитиме масштабних реформ. Тому що країна почне стрімко скочуватися у президентську виборчу кампанію. Таку думку сайту "24" висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

Є така логіка – перед виборами масштабні реформи не проводяться. Це небезпечно. Тому уряд зосередиться на економіці, соціальних питаннях і реалізації тих реформ, які прийняті в 2017 році. Порошенко і Гройсман намагатимуться вийти до кінця 2018 року на підвищення соцстандартів: підвищити мінімальну зарплату до 4100 гривень, а середню – до 10 тисяч, – вважає Фесенко.

 Втім, за його словами, підвищення соцстандартів можливе, якщо дозволятимуть економічні ресурси. Може виникнути проблема, тому що 2018-2019 роки – пікові із зовнішніх виплат боргів. Тільки в 2018 році треба буде заплатити близько п'яти мільярдів доларів.

Але, як говорить експерт, з кінця серпня країна почне стрімко скочуватися у президентську виборчу кампанію. Тому замість Саакашвілі, який не може брати участь у виборах, на перший вийдуть інші фігури – та ж Юлія Тимошенко, Анатолій Гриценко. Восени наступного року українці дізнаються результати інтриги щодо участі у виборах Святослава Вакарчука.

І Володимира Зеленського, хоча його політичний проект більше на парламентські вибори розрахований. Але першим сезоном реаліті-шоу "Слуга народу" будуть саме президентські вибори, які стартують в 2018-му, – наголосив Володимир Фесенко.

Читайте також:Саакашвілі розповів, коли прийде на допит в СБУ