Політика
4 лютого 2015
КНДР заявила про готовність вступити зі США у будь-яку війну, навіть ядерну
Крім того, Пхеньян заявив, що у народу КНДР більше немає бажання сідати зі США за стіл переговорів.
news-image

Офіційни Пхеньян заявив про намір вдатися до "рішучих заходів у відповідь на вкрай ворожі дії адміністрації президента США Барака Обами", інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на ТСН.

Так, держкомітет оборони КНДР, який очолює особисто лідер країни Кім Чен Ин заявив, що готовий протистояти США в будь-якій війні, в тому числі ядерній.

"У народу й армії КНДР більше немає необхідності або бажання сідати за стіл переговорів зі США, які прагнуть затоптати ідеологію республіки і повалити її соціальний устрій", - йдеться в заяві комітету оборони.

При цьому влада Північної Кореї пригрозила задіяти "компактну, високоточну і диверсифіковану ядерну зброю, сухопутні, морські, підводні, повітряні та комп'ютерні засоби ведення війни".

"Корейська народна армія буде використовувати чучхейскую стратегію і тактику, а також методи ведення військових дій, які не мають прецедентів в історії", - пообіцяв Пхеньян.

Обурення КНДР, судячи з усього, викликане наміром США посилити санкції проти країни, а також майбутні навчання США й Південної Кореї.

Читайте також: Кім Чен Ин таки відвідає Москву на 70-річчя Перемоги

Раніше повідомлялося, що Путін святкуватиме 9 травня разом з лідером КНДР Кім Чен Ином. Для корейського диктатора візит до Москви може стати першим закордонним за весь час правління.