Спорт
4 лютого 2015
Міжнародна федерація хокею (IIHF) презентувала дизайн медалей, що будуть розіграні на чемпіонаті світу в Празі і Остраві
Нагороди світової першості будуть схожі на шайбу і зроблені з металу та кришталя
news-image

Міжнародна федерація хокею (IIHF) презентувала дизайн медалей, що будуть розіграні на чемпіонаті світу в Празі і Остраві. Нагороди будуть виготовлені з оцинкованого металу в поєднанні з гранчастим кришталем, повідомляє Є | Єдність.інфо.

"Правила для розробки медалей чітко прописані, але ми вірили, що творчі чеські художники придумають оригінальну ідею. У підсумку нам це вдалося. Я вірю, що медалі, які ми повісимо на шиї найкращих хокеїстів будуть гідно оцінені", - сказав президент чеської хокейної асоціації Томаш Крав.

Нагороди будуть виготовлені найбільшою чеською компанією з виробництва кришталю. Висота медалі складе 25 мм, зовнішній діаметр 76 мм, внутрішній діаметр 66 мм, а вага - близько 306 р

"У медалях ми повинні були відобразити національні особливості країни. Таким чином, полірований чеський кришталевий камінь з Яблунець буде виблискувати в кожної медалі. Крім того, шайби, які використовуються у всьому світі, робляться в Чехії, тому питання про те, якої повинна бути форма медалей майбутнього чемпіонату, навіть не стояло", - заявив дизайнер Олдрич Сладек.

Чемпіонат світу в Празі пройде з 1 до 17 травня.