Світ
27 грудня 2017
Меланія Трамп дозволила спиляти 200-річну магнолію на галявині Білого дому
Фахівці Національного дендрарію США зробили висновок, що дерево повністю залежить від штучної підтримки і без неї впало б кілька років тому.
news-image

Перша леді США Меланія Трамп прийняла рішення прибрати з галявини Білого дому одне з дерев магнолії, яке росло там майже 200 років, повідомляє «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

За словами прес-секретаря Трамп Стефані Грішем, перша леді США прийняла остаточне рішення про долю дерева, ознайомившись із доповіддю Національного дендрарію США і поговоривши зі своїми співробітниками.

Фахівці Національного дендрарію США зробили висновок, що дерево "повністю залежить від штучної підтримки" і без неї впало б кілька років тому.

"Після того, як вона (Трамп - ІФ) подивилася доповідь, вона переконалася, що для збереження історичного дерева були вжиті всі можливі зусилля, вона була стурбована питанням безпеки відвідувачів і журналістів, які часто стоять прямо перед деревом", - сказала Грішем, додавши , що Трамп попросила зберегти деревину магнолії.

Американські ЗМІ відзначають, що мова йде про одне з трьох дерев, що стоять перед південним фасадом Білого дому.

Магнолія великоквіткова з'явилася перед Білим домом у період президентства Ендрю Джексона (1829 - 1837 роки). Джексон наполіг на тому, щоб перед Білим домом посадили паросток улюбленої магнолії його дружини з їх ферми в штаті Теннессі. Дружина Джексона Рейчел померла в 1828 році через кілька днів після його обрання президентом.

У період з 1928 року по 1998 рік дерево було зображено на купюрі в $ 20.