Політика
4 лютого 2015
Крах легітимності Путіна спричинить в Росії хаос, а Кадиров може стати новим лідером, - російський політолог
Можливостей для внутрішньої трансформації політичного режиму в Росії на сьогодні вже не існує
news-image

Крах легітимності Путіна спричинить в Росії хаос, а Кадиров може стати новим лідером, вважає російський політолог, професор ВШЕ Микола Петров.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на телеканал "Дождь".

Таку думку він висловив в Москві на конференції єдиної незалежної соціологічної служби "Левада-центр", на якій представили щорічний звіт "2014 в громадській думці".

"Режим найближчим часом може вичерпати всі ресурси для свого збереження. Йому на зміну прийде інший режим... З довготривалим збереженням жорстких санкцій економіка, навіть нафтогазова, не витримає. Після цього має бути якийсь перехід, аби режим трансормувався або був замінений іншим режимом",- говорить вчений.

На його думку, можливостей для внутрішньої трансформації на сьогодні вже не існує. Саме тому він говорить про можливісь серйозної політичної кризи в Росії.

"Це значить зміну лідера і зміну правил, за яким живе політичний режим... В сценаріях розвитку ми розглядаємо можливість певного хаосу, оскільки політичні інститути слабкі... Кадиров, який є лідером другого авторитарного режиму в нашій країні стає однією з небагатьох фігур, яка здатна на серйозні кроки. Ми бачимо, що він себе позиціонує не  лише як один зі світовтх лідерів, але й як лідер ісламського спротиву", - відзначає політолог.