Війна
28 грудня 2017
Генерал дав прогноз щодо бойових дій на Донбасі у 2018 році
За словами військового, у 2018 році вдасться зупинити ведення активних бойових дій.
news-image

Генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко розповів про те, наскільки в 2018 році можуть бути активними бойові дії на Донбасі, повідомляє «Є!» з посиланням на УНІАН.

Як він заявив, в 2018 році вдасться зупинити ведення активних бойових дій на Донбасі. За його словами, на новорічні та різдвяні свята інтенсивність бойових дій знизиться, але це не означає, що росіяни та їхні маріонетки відмовляться від провокацій.

"Вважаю, що в 2018 році вдасться зупинити ведення активних бойових дій. Але для ліквідація інших наслідків війни потрібні роки. Це може статися за умови подальшого посилення американських і європейських санкцій і введення миротворців ООН на територію України", — зазначив гість.

За його словами, досвід локальних війн у світі показує, що подолання наслідків протистояння для держави займає роки, десятки років.

"Є військова оцінка: рік ведення війни з використанням мінування зажадає до п'яти років для відновлення цієї території. Звідси — якщо Україна це буде робити самостійно, підуть десятки років, якщо ж буде надана міжнародна допомога — до 5-10 років", — заявив співрозмовник.

Раніше повідомлялося, що штаб АТО попередив про можливі провокації на Донбасі під час "святкового" перемир'я.

Читайте також:Доба в АТО: 4 обстріли, поранено 2 бійців ЗСУ