Суспільство
2 січня 2018
Через новорічний концерт Інтер може позбутись ліцензії
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання законодавства під час новорічного ефіру на найближчому засіданні.
news-image

"Інтер" у новорічну ніч транслював запис святкової програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосиф Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-грата. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання законодавства під час новорічного ефіру на найближчому засіданні, яке заплановане на 15 січня, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

Про це кореспонденту "Радіо Свобода" заявив голова Нацради Юрій Артеменко. За його словами, на цьому засіданні планують розглянути питання про результати моніторингу новорічного ефіру загальнонаціональних каналів, зокрема і телеканалу "Інтер".

"На сьогодні швидке позбавлення ліцензії можливе рішення РНБО на підставі закону про санкції", - зазначив він.

Раніше член Нацради Ольга Герасим’юк повідомила, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення викличе на найближче засідання керівництво телеканалу "Інтер" для розгляду програмної концепції каналу.

Як відомо, довкола телеканалу "Інтер" зчинився скандал, бо він у новорічну ніч транслював запис святкової програми, в якій виступив, зокрема, депутат Держдуми Росії співак Йосиф Кобзон, оголошений в Україні персоною нон-грата. В цій же програмі лунали пісні у виконанні інших російських "зірок", які публічно висловлювалися на підтримку бойовиків на сході України, - Валерії, Олега Газманова, Миколи Баскова.

Після цього за введення санкцій проти українських каналів, які транслюють виступи "нев'їзних" артистів, виступили міністр інформаційної політики України Юрій Стець та речник президента України Святослав Цеголко. А секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що за антиукраїнську діяльність телеканал "Інтер" слід позбавити ліцензії на мовлення.

Телеканал "Інтер" у свою чергу стверджує, що при підготовці новорічної сітки мовлення були дотримані всі вимоги українського законодавства і називає претензії до каналу - "провокацією і політичним тиском".

Читайте також:Як українські десантники посмажили шашлики на Новий рік (фото)