Події
2 січня 2018
Усім 120 підозрюваним у катастрофі МН17 запропонують постати перед судом
Оприлюднення імен осіб, причетних до катастрофи літака, є плановим проміжним етапом і свідченням того, що Україна і Нідерланди приділяють максимальну увагу розслідуванню цієї справи.
news-image

Після оприлюднення списку зі 120 причетних до авіакатастрофи, їм буде офіційно повідомлено про підозру, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Після оприлюднення списку зі 120 осіб, причетних до катастрофи боїнга MH17, їм буде офіційно повідомлено про підозру. Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін у коментарі "Укрінформу".

"Оприлюднення імен осіб, причетних до катастрофи літака, є плановим проміжним етапом і свідченням того, що Україна і Нідерланди приділяють максимальну увагу розслідуванню цієї справи. Наступним етапом буде офіційне повідомлення їм про підозру", - сказав Єнін.

За його словами, у Міжнародної слідчої групи буде ще певний час для завершення досудового слідства і передачі до суду обвинувальних актів відносно підозрюваних. 

"Ми будемо пропонувати підозрюваним у добровільному порядку постати перед голландським судом", - сказав посадовець.

Зазначено, що кримінальні справи відносно громадян України будуть слухатися в суді Нідерландів за спеціальною процедурою, яка прописана у двосторонній міждержавній угоді.

"Тобто особа перебуватиме на території України, а свідчення будуть даватися голландському суду з використанням сучасних інформаційних технологій", - пояснив Єнін.

Як очікується, Нідерланди 2 січня 2018 року оприлюднять імена 120 причетних до загибелі малайзійського Боїнга, збитого над Донецькою областю. 

Читайте також:У Москві затримали киянина, учасника АТО