Події
2 січня 2018
Вбивство Ноздровської це виклик для держави і тест для суспільства, - глава МЗС України
2 січня у Києві влаштували акцію із закликом знайти убивць юристки Ноздровської.
news-image

Глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін заявив, що вбивство юристки Ірини Ноздровської є викликом для держави.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське.

«Вбивство Ірини Ноздровської – виклик для держави та тест для суспільства на здатність захистити жінок-активісток, справедливість взагалі і спроможність її забезпечити», – вважає Клімкін.
«Словом року в багатьох словниках став фемінізм. У нас стало краще з жіночими конгресами, але не з домашнім насильством і роллю жінок у політиці», – також зазначив міністр.

2 січня у Києві влаштували акцію із закликом знайти убивць юристки Ноздровської.

29 грудня у Києві зникла юристка Ірина Ноздровська, яка розслідувала справу про загибель своєї сестри унаслідок ДТП. 1 січня під Києвом у річці знайшли тіло Ноздровської. Поліція вважає це вбивство умисним. 

27 грудня, захист винуватця ДТП, у якому загинула сестра Ірини, Дмитра Россошанського в Апеляційному суді Київської області майже добився його звільнення з-під варти за амністією. Однак суд ухвалив відправити справу на перегляд і продовжив йому арешт на 60 діб. Ноздровська особисто вела цю справу і повідомляла про погрози. 

У справі запросили на допит колишнього нареченого Ноздровської. Він відмовився свідчити, його авто вилучили для експертизи.

Читайте також:Вбивство правозахисниці Ноздровської може бути залякуванням, - кримінолог