Події
2 січня 2018
В Україні розпочав роботу Фонд енергоефективності
Бюджет Фонду формується за рахунок коштів державного бюджету і, як очікується, коштів від міжнародних партнерів України.
news-image

В Україні з 1 січня розпочинає роботу Фонд енергоефективності. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

Бюджет Фонду формується за рахунок коштів державного бюджету і, як очікується, коштів від міжнародних партнерів України.

Коментуючи запуск роботи Фонду, прем’єр-міністр Володимир Гройсман відзначав, що це, по суті, є стартом масштабних змін у сфері, передусім, комунального господарства держави.

Планується, що Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, впровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення ефективних опалювальних та охолоджувальних систем та обладнання, а також заміну наявних систем та обладнання на більш ефективне.

"Формою надання коштів стане часткове відшкодування вартості заходів з енергоефективності фізичним та юридичним особам, - йдеться у повідомленні.
"Ми виділяємо в цілому 2 млрд гривень (на програми енергоефективності), з яких 400 млн гривень – це "теплі кредити", а 1,6 млрд гривень – це масштабні проекти енергомодернізації", – сказав Гройсман.
"Ми також очікуємо (окрім бюджетних асигнувань) надходження коштів від наших європейських партнерів. Є рішення про виділення 100 млн євро, це приблизно 3 млрд грн. Цей транш буде розділений на декілька періодів", - додав він.

За прогнозами уряду, за 3-5 років роботи Фонду енергоефективності щорічна економія газу за рахунок ефективного використання палива повинна становити не менше 1,5 млрд кубометрів.

Читайте також: Кабмін звільнив шпигуна-перекладача Гройсмана до рішення суду