Політика
4 лютого 2015
Путін підписує ратифікацію угоди з Абхазією про "стратегічне партнерство"
Схожий договір Росія готує і з Південною Осетією
news-image

Володимир Путін підписав сьогодні закон про ратифікацією "договору про союзництво і стратегічне партнерство" з Абхазією, сепаратистським регіоном Грузії, який Москва визнає за "незалежну державу". Про це повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ТВі.

Договір передбачає, серед іншого, "спільний оборонний і безпековий простір" і створення "об’єднаних збройних сил" Росії й Абхазії.

Цей договір Росія й сепаратистське керівництво Абхазії підписали в листопаді минулого року.

Схожий договір, що передбачає ще глибшу інтеграцію, Росія готує і з іншим сепаратистським регіоном Грузії – Південною Осетією. Його сподіваються підписати цього року.

Грузія різко протестує проти цього й заявляє, що такі документи будуть рівнозначні анексії цих регіонів Росією. Росія заперечує це.

Так само засуджують укладений договір Росії й Абхазії у світі, зокрема, ЄС чи НАТО, США, Україна тощо.

Читайте також: Поранених терористів з Донбасу відправляють в Гагри

Росія, після війни проти Грузії 2008 року, всупереч своїм міжнародним зобов’язанням, залишила свої війська на території двох сепаратистських регіонів Грузії, а потім заявила, що визнає Абхазію і Південну Осетію за "незалежні держави". Крім неї, з таким визнанням виступили з усіх держав світу тільки союзники Росії Нікарагуа й Венесуела, а також мала тихоокеанська острівна держава Науру. У Грузії ці регіони визнають за території, тимчасово окуповані Росією.