Події
3 січня 2018
В Україні у 2017 році амністували 587 учасників АТО
Від відбуття покарання звільнені 587 осіб (із засуджених 617), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, які брали безпосередню участь в АТО, в забезпеченні її проведення.
news-image

В Україні торік амністували 587 засуджених учасників Антитерористичної операції, повідомляють "Українські новини", пише «Є!».

Закон про амністію діяв з 7 вересня по 7 грудня 2017 року.

"Від відбуття покарання звільнені 587 осіб (із засуджених 617), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, які брали безпосередню участь в АТО, в забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах Антитерористичної операції в період її проведення, і отримали статус учасника бойових дій", - сказано в ньому.

Також повідомляється, що амністовано 189 ветеранів війни (із засуджених 202), які підпадають під дію закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту".

Нагадаємо, 2 вересня 2017 року президент України Петро Порошенко на прохання керівників церков і Героїв України підписав закон "Про амністію в 2016 році". Через 5 днів закон набув чинності. Документ передбачав амністію осіб, засуджених за скоєння умисних нетяжких і не особливо тяжких злочинів; необережних злочинів, які не є тяжкими, і поширювався на учасників Антитерористичної операції.

Читайте також:Доба в АТО: 6 обстрілів, 2 поранених