Суспільство
3 січня 2018
Введення податку на посилки з-за кордону відклали на рік
Зміни правил безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі сумою до € 150 і вагою до 50 кг набули чинності з 1 січня 2018 року.
news-image

В Україні змінили терміни введення обмеження на безподаткові пересилання товарів з-за кордону.

У законі "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році" йдеться, що лише з 1 січня 2019 року наберуть чинності обмеження безподаткового ввезення товарів в Україну. Буде дозволено пересилання не більше трьох посилок протягом календарного місяця сумарною вартістю до €150, пише «Є!» з посиланням на "Інтерфакс".

Всі наступні посилки обкладатимуться податком на додану вартість — 20%, митом — 10%, а деякі категорії товарів — акцизом. Обкладатися податком буде вся сума митної вартості товарів у посилці.

Водночас, зміни правил безмитного ввезення товарів в ручному або супроводжуваному багажі сумою до € 150 і вагою до 50 кг набули чинності з 1 січня 2018 року. Ці зміни стосуються тих, хто був відсутній в Україні більше доби і в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 годин.

При більш частому в'їзді без податків можна ввезти товари на суму лише до €50.

Увечері 7 грудня 2017 року депутати Верховної Ради прийняли законопроект, який передбачає введення обмежень на безмитне ввезення товарів через кордон. Відповідна норма була внесена депутатом Ради Вадимом Денисенком в законопроект №6776-д про зміни до Податкового кодексу.

Читайте також:Українців за невідсортоване сміття будуть штрафувати