Події
3 січня 2018
Вартість пачки сигарет зросте на 4-5 гривень: оцінка виробників
Безумовно, таке зростання не потішить курців.
news-image

Ціна пачки цигарок у 2018 році в Україні зросте на 4-5 гривень внаслідок збільшення акцизів на 29,7%. Про це заявляють виробники тютюнових товарів.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Як відомо, з 1 січня в Україні зросли акцизи на тютюнові вироби, внаслідок чого цигарки подорожчають, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Начальник відділу по роботі з державними органами компанії "Брітіш Американ Тобакко Україна" Юрій Рилач у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що, крім зростання акцизів, на ціну пачки цигарок впливає ще й вартість сировини, напівфабрикатів, електроенергії, оплати праці та інших складових, в тому числі і девальвація національної валюти.

"Що стосується цін на цигарки в 2018 році, то, за попередніми розрахунками, вони виростуть на 4-5 грн. Безумовно, таке зростання не потішить курців, але будемо оптимістичні – якби ставки визначалися в євро, а не в гривні, то зростання цін багато в чому залежав би і від валютних коливань", – повідомила директор департаменту корпоративних зв'язків "Філіп Морріс Україна" Наталя Бондаренко.
Читайте також: В Україні вже почали діяти вимоги Євросоюзу щодо якості шоколаду
Читайте також: Львів отримав пряме авіасполучення з Грузією