Події
4 січня 2018
Київ у 2017 році встановив 24 температурні рекорди
Опадів випало 590 мм, що відповідає 91 % кліматичної норми.
news-image

Минулий 2017-й посів третє місце серед найтепліших років від початку спостережень, усього протягом року було зареєстровано 24 температурних рекордів.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

“Середньорічна температура минулого року у Києві становила +9,8°С, що на 2,1°С перевищує кліматичну норму. Він посів третю сходинку серед найтепліших років з 1881 року”, - сказано у повідомленні.

Усі місяці року мали суттєве перевищення середньомісячних температур порівняно з кліматичною нормою, особливо березень - аж на 5,5°С. Найхолодніше було 7 січня - −18,7°С. Найспекотнішим днем було 4 серпня, коли температура у затінку досягала +34,7°С.

Загалом у 2017 році у Києві було зафіксовано 24 температурних рекорди, причому найбільше - 6 і 7 - було у квітні й вересні відповідно. Усі вони зафіксовані в сторону перевищення попередніх значень.

Опадів випало 590 мм, що відповідає 91 % кліматичної норми. Однак розподілились вони дуже нерівномірно - понад дві місячні норми у жовтні і грудні, а у інші місяці їх було вкрай недостатньо, що негативно вплинуло на сільське і водне господарство.

Читайте також: Пасажир Ryanair вирішив вийти з літака через крило (відео)