Суспільство
5 січня 2018
На Чернігівщині шахрайка, розповівши про «грошову реформу», видурила у бабусі майже 100 тисяч гривень
Жінка представилася працівником соціальної служби.
news-image

На Чернігівщині жертвою шахрайства стала 80-річна бабуся, передає «Є!» із посиланням на поліцію регіону.

Впустивши в дім лиходійку, яка представилася працівником соціального захисту, старенька втратила 70 тисяч гривень і 1 тисячу доларів. Тепер шахрайку шукає поліція міста Прилуки.
Як розповіла потерпіла поліцейським, самозванка, яка видавала себе за працівницю служби соціального захисту, переконливо розповіла пенсіонерці про «грошову реформу». Старенька повірила в це і не вагаючись обміняла свої заощадження на «нові» купюри.

" Біля під’їзду мене чекала жінка, - розповідає бабуся, - вона представилася працівником соціальної служби та сказала, що прийшла допомагати пенсіонерам, мовляв, грошова реформа, тож будемо міняти старі гроші на нові".

Жінка виглядала добре, тож, старенька чомусь одразу їй повірила. Тим більше, що добродійка добре розумілася на проблемах пенсіонерів і давала поради як поводитися в тій чи інший ситуації.

"Після нетривалої психологічної «обробки» пенсіонерка витягла всі свої заощадження, що відкладала на чорний день (а це майже 100 тисяч гривень), та віддала зловмисниці. Та пообіцяла, що через пару годин принесе «нові» гроші та пішла собі. Хоча бабуся й одразу звернулася до поліції, «добродійка» вже встигла втекти", - розповіли правоохоронці.

Нині поліція робить усе можливе, щоб розшукати шахрайку та закликають громадян бути більш уважними до незнайомців і ні в якому разі не впускати їх до оселі, тим більше, не віддавати свої гроші.

Читайте також: Злодій пограбував магазин та пішов гуляти в крадених речах з бирками та захисними магнітами