Війна
5 січня 2018
Заступник міністра назвав причину, чому Росія не розпочала повномасштабну війну в Україні
У 2014-15 роках в української влади були плани щодо підриву російського газопроводу, який проходить територією України.
news-image

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак переконує, в 2014-15 роках в української влади були плани щодо підриву російського газопроводу, який проходить територією України.

Про це він заявив у коментарі телеканалу ZIK, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Ось дивіться, 2014-2015 роки. Ви думаєте, не було планів підірвати газопровідну систему з нашого боку? Я вам про державні плани розповідаю. Сьогодні однією з причин, чом у в Україні немає широкомасштабної війни, є те, що її територією проходить цей газопровід. Якщо б цього не було на нашій території, можна було б йти далі, тому що у нас немає взаємин із Заходом щодо газопроводу, а ми маємо взаємини з Росією, але у Росії є взаємини з Заходом, – підкреслив посадовець.

За його словами, Росія зараз робить все, щоб побудувати в обхід України газопровід (мається на увазі "Північний потік-2" – проект вартістю 9,5 мільярда євро передбачає будівництво двох ниток трубопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини, загальна його потужність складе 55 мільярдів кубометрів газу в рік).

"І тому обмеження поставок є одним із тих варіантів, чому ми сьогодні воюємо, як воюємо", – додав заступник міністра.

Водночас він підкреслив, що газопроводи, побудовані Росією в обхід України, не будуть успішними та вигідними – до прикладу, як запевнив Гримчак, "Турецький потік" не запрацює.

Читайте також:У діях ворога відчувається страх: у штабі розповіли про ситуацію на фронті


Читайте також:Російська імперія нав’язала українцям любов до горілки