Світ
6 січня 2018
Стіна Трампа. Білий дім запросив 1 млрд доларів на будівництво огорожі з Мексикою
Оприлюднений документ став першим публічним підрахунком витрат США на будівництво стіни із Мексикою.
news-image

Адміністрація президента США Дональда Трампа запросила у конгресу $ 18 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою, повідомляє «Є!» з посиланням на ТСН.

Про це пише The Washington Post з посиланням на документ, який був відправлений американським сенаторам Службою митного і прикордонного контролю Міністерства внутрішньої безпеки США.

Зазначається, що кошти у такій сумі планується виділити протягом наступних 10 років.

Кошти планується направити на 316 миль (приблизно 508 км) нової огорожі і зміцнення ще 407 миль (близько 655 км), де вже існують загородження.

Коли роботи буде завершено, до 2027 року на більш ніж половині кордону з Мексикою довжиною 2000 миль буде стіна або інша перешкода, - зазначається у повідомленні.

Крім зазначеної суми у $ 18 млрд, Служба митного і прикордонного контролю також запросила ще $ 8 млрд для додаткового персоналу і навчання, $ 5 млрд - на нові прикордонні технології, не менше $ 1 млрд - для будівництва додаткових під'їзних доріг.

За попередніми підрахунками, загальні витрати на "стіну" перевищать $ 33 млрд протягом наступного десятиліття.

Оприлюднений документ став першим публічним підрахунком витрат США на будівництво стіни із Мексикою, про яку Трамп заявляв ще під час передвиборної кампанії.

Після інавгурації Трамп заявив, що для початку будівництва будуть використовуватися кошти американських платників податків, а згодом Мексика сама все відшкодує.

Читайте також: Трамп стверджує, що Клінтон і спецслужби були у змові із РФ