Суспільство
6 січня 2018
Сайт Головного управління юстиції в Одеській області не працює, активісти заявили про хакерську атаку
Сайт Одеського управління юстиції не працює.
news-image

Головне територіальне управління юстиції в Одеській області повідомило у Facebook про тимчасове відключення свого сайта, передає «Є!».

Повідомляємо про тимчасове відключення сайта у зв'язку з встановленням обставин, що могли спричинити технічні збої в його роботі. На теперішній час за підтримки працівників управління Служби безпеки України та Причорноморського управління кіберполіції ведеться робота по встановленню причин даного інциденту. Найближчим часом роботу сайта буде відновлено, – розповіли в прес-службі.

Водночас прес-секретар "Українського кіберальянсу" під ніком Sean Brian Townsend у Facebook повідомив, що сайт Головного територіального управління юстиції в Одеській області підпав під хакерську атаку.

Протягом однієї хвилини було знайдено уразливість на сайті just.odessa.gov.ua... Усі диски від C до F доступні для читання й запису. Сотні гігабайт документів мін'юсту у відкритому доступі. Шелл доступний без пароля. URL зі зрозумілих причин затертий. Паролі адмінів викрадені хакерами, – ідеться в повідомленні.

За його словами, "закривати" уразливості пізно.

Усе, що могло статися, уже сталося. Сервер, а можливо, і вся мережа управління юстиції в Одеській області повністю скомпрометовані невідомими хакерами. Можливо, двічі. Можливо, російськими. Його треба негайно вимкнути й провести розслідування. Сайт лагодити марно, я впевнений, що це не єдина уразливість. Єдине, що можна й потрібно зробити, – все вирубити, скопіювати в офлайні, відформатувати всі компи в мережі й побудувати її заново з нуля, – написав представник "Українського кіберальянсу".

Зараз сайт just.odessa.gov.ua не працює.