Telegram розробляє власну криптовалюту, що може побити біткоїн, - ЗМІ
Криптовалюту від Telegram запустять з величезною первинною пропозицією монет з предпродажем на суму приблизно $ 500 мільйонів.
news-image
Криптовалюта від розробників Telegram стартує у березні та надасть користувачам нові можливості для переказу коштів. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Додаток для шифрування повідомлень Telegram розробить власну криптовалюту та блокчейн платформу. Відповідно до джерел, “Telegram Open Network” (TON) буде новим блокчейном "третього покоління" з більшими можливостями за подобою криптовалют Біткоїн та Етереум.

Криптовалюту від Telegram запустять з величезною первинною пропозицією монет (форма залучення інвестицій, за якою інвесторам продают фіксовану кількість нових одиниць криптовалюти), з предпродажем на суму приблизно $ 500 мільйонів. Це надасть TON статус найбільшої криптовалюти у світі.

Такий ажіотаж пов'язаний з тим, що нову платформу блокчейн розробив не маловідомий стартап, а компанія, додатком якої користуються 180 млн користувачів по всьому світу. 

Зв'язок криптовалюти з додатком для обміну повідомлень відкриє нові можливості для користувачів. Вони зможуть переправляти криптовалюту закордон без додаткової плати за переказ та таємно рухати гроші завдяки шифруванню Telegram.

За джерелом Tech Crunch, криптовалюту запустять у березні. Голова компанії Павло Дуров відмовився коментувати цю інформацію. 

Читайте також:Цукерберг заявив про можливість використання криптовалют в Facebook