Події
9 січня 2018
У Миколаєві більшає хворих на гепатит А. Джерело досі не встановлене
Проведено 7 бактеріологічних досліджень на патогенну флору об’єктів питної води з визначених пунктів розливу. Епідрозслідування триває.
news-image
У Миколаєві кількість хворих на гепатит А продовжує зростати, при цьому джерело зараження наразі ще не встановлено.

Про це повідомили у прес-службі міської ради, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

«Станом на ранок 9 січня 2018 року на території міста зареєстровано 62 випадки захворювань на вірусний гепатит А, у тому числі: середньої важкості – 56 осіб, з них 9 дітей та важка форма – 2 особи, з них 1 дитина. Лабораторно підтверджено діагноз у 24 осіб, у тому числі у 3 дітей», - йдеться у повідомленні.

За результами попереднього епідрозслідування встановлено загальний фактор, що міг сприяти розповсюдженню захворювання на гепатит А серед населення Заводського та Інгульського районів м.Миколаєва. А саме, всі особи, які захворіли, вживали доочищену воду з пунктів розливу.

Проведено 7 бактеріологічних досліджень на патогенну флору об’єктів питної води з визначених пунктів розливу. Джерела зараження наразі ще не встановлено. Епідрозслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві за останні тижні різко збільшилася кількість хворих на гепатит А, основна маса - із Заводського району. Епідрозслідування встановило, що особи, які захворіли, вживали доочищену воду з пунктів розливу. Роботу семи пунктів, про які повідомили хворі, тимчасово заборонили.

Проте фахівці стверджують, що епідемії гепатиту А у Миколаєві наразі немає.

Читайте також:Гепатит А: все що варто знати про симптоми, лікування і профілактику