Політика
10 січня 2018
Моліться: Додон пригрозив молдовському уряду і більшості ударом у відповідь
Додон вважає, що "інститут президента залишає за собою право звернутися із закликом до мобілізації сотень тисяч громадян для припинення конституційних порушень і беззаконня".
news-image

Президент Молдови Ігор Додон пригрозив молдовському уряду та парламентській більшості масовими протестами, заявивши, що залишає за собою право мобілізувати сотні тисяч громадян, якщо влада не відмовиться від шахрайства. Так він прокоментував призначення нових міністрів в обхід президента на своїй сторінці у Facebook, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За словами Додона, "євроуніоністський режим усвідомлює, що може утримати владу лише шляхом грубого порушення принципів демократії та правової держави". Президент Молдови також вважає, що призначені міністри не є легітимними.

"В іншому політичному і геополітичному контексті було б виправданим силове втручання народу для припинення недобросовісних дій режиму. Однак в даний час, коли до парламентських виборів залишилося всього кілька місяців, нам необхідно уникати емоцій і бажання покарати уряд за всяку ціну", - пише Додон.

Втім, пише молдовський президент, "у будь-якого терпіння є межа", тому "інститут президента залишає за собою право звернутися із закликом до мобілізації сотень тисяч громадян для припинення конституційних порушень і беззаконня".

"Майте на увазі, панове з уряду і парламентської більшості, що громадяни все бачать і все розуміють, Що більш антисоціальною і антидержавною є ваша нинішня поведінка, то болючішим буде удар у відповідь. Моліться, щоб отримати цей удар на парламентських виборах, а не до цього", - написав Додон.

Нагадаємо, у середу "тимчасовий президент", глава парламенту Молдови Андріан Канду підписав замість президента країни Ігоря Додона укази про призначення семи нових членів уряду.

2 січня Конституційний суд Молдови визнав повторну відмову Додона затверджувати нових міністрів і віце-прем'єрів порушенням його конституційних обов'язків і тимчасово відсторонив його від посади.

Читайте також: Конституційний суд Молдови втретє тимчасово усунув Додона з посади президента