Суспільство
10 січня 2018
Катрін Деньов і ще сто відомих француженок виступили за право чоловіків «чіплятись до жінок»
Зґвалтування – злочин. Але наполегливі і незграбні чіпляння – не злочин, як і галантність – не агресивний мачизм.
news-image

Близько ста відомих француженок, в числі яких актриси Катрін Деньов та Інгрід Кавен, а також письменниця Катрін Міллє написали відкритого листа, у якому закликали не перетворювати боротьбу з сексуальними домаганнями в "полювання на відьом". Текст листа опублікований на сайті французького видання Le Monde, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Зґвалтування – злочин. Але наполегливі і незграбні чіпляння – не злочин, як і галантність – не агресивний мачизм", - йдеться в листі.

Авторки звернення наголосили, що засуджують дії голлівудського продюсера Харві Вайнштейна – у США його звинувачують в домаганнях до актрис і, відповідно, зловживанні владою. Разом з тим, вони вважають, що нинішній протест проти сексуального насильства перейшов у дуже жорстку форму, коли чоловіків позбавляють роботи і карають "всього лише за те, що вони торкнулися чийогось коліна, спробували поцілувати жінку або поговорити на інтимні теми під час ділової вечері".

"Цей ажіотаж з метою відправити "свиней" на бійню далекий від того, щоб допомагати розширювати права та можливості жінок, фактично він служить на користь ворогам сексуальної свободи, релігійним екстремістам і найгіршим із реакціонерів", - йдеться в листі.

Нагадаємо, американський журнал Time назвав людиною року-2017 "порушників тиші" – всіх людей, які так чи інакше виступили проти сексуального насильства. Однією з причин, з яких цей рух виявився настільки помітним, стала історія з актором Кевіном Спейсі. Він здійснив камінг-аут відразу після того, як його молодший колега Ентоні Репп звинуватив його в сексуальних домаганнях. Зізнання Спейсі розцінили як спробу відволікти увагу від цього обвинувачення.

Зазначимо також, що на минулій церемонії вручення нагород "Золотий глобус" актриси вийшли на червону доріжку в чорних сукнях. Таким чином вони протестували проти сексуального насильства в Голлівуді.

Читайте також:У жінок стало менше вільного часу, ніж було 15 років тому