Події
10 січня 2018
В ДМС радять українцям не планувати поїздки за кордон через затримку видачі паспортів
Виробник державних документів озвучив час завершення «паспортного колапсу» чинного закордонного паспорта.
news-image

Державна міграційна служба закликала українців не планувати закордонні поїздки без наявності

Виробник державних документів озвучив час завершення "паспортного колапсу"
чинного закордонного паспорта.

Про це заявили у прес-службі ДМС, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Нині затримка у видачі триває, тому міграційна служба вкотре звертається до громадян з попередженням та порадою жодним чином не планувати закордонну подорож, не маючи на руках чинного паспорта для виїзду за кордон, не звертатися до будь-яких посередників, які обіцяють будь-які конкретні строки виготовлення паспорта", - йдеться у зверненні.

За даними відомства, на поліграфічному комбінаті "Україна" розпочато планову заміну сертифікатів, яка спричинить необхідність оновлення дати та повторного відправлення всіх даних для персоналізації паспортів, що раніше відправлялися міграційною службою.

"Дані будуть відвантажуватися протягом кількох днів, але передача здійснюватиметься у тому ж порядку, у якому ці дані відвантажувалися раніше. Після повторного направлення в онлайн-сервісі "Перевірка оформлення паспорта" зміниться дата відправлення даних на персоналізацію, але це жодним чином не вплине ані на черговість, ані на строк персоналізації", - наголосили у ДМС.

Окремо у міграційній службі запевнили, що у січні 2018 року на поліграфкомбінаті "Україна" заплановано запуск додаткової лінії персоналізації паспортів, завдяки чому протягом найближчих місяців поступово відновиться планова видача закордонних паспортів терміном до 7 або 20 робочих днів, залежно від суми оплаченого адміністративного збору. 

Читайте також: У Києві на вокзалі роздягнули та побили нетверезого подорожанина
Читайте також: У міграційній службі пообіцяли найближчим часом прискорити видачу біометричних паспортів