Політика
11 січня 2018
Верховна Рада почне роботу наступного тижня із законопроекту про реінтеграцію Донбасу, - Попов
У порядку денному на тиждень, що обговорюється, наразі немає законопроекту про Антикорупційний суд, але можливі зміни.
news-image

Верховна Рада України почне пленарний тиждень із розгляду законопроекту № 7163 про реінтеграцію Донбасу, у порядку денному на четвер є економічні питання, зокрема про приватизацію державної власності. Про це повідомив нардеп від Радикальної партії Ігор Попов в ефірі телеканалу "112 Україна", пише «Є!».

"Поки що у порядку денному першим питанням на вівторок стоїть розгляд законопроекту про деокупацію у другому читанні. Дуже серйозний закон, до нього поправок небагато, проте вони принципові. Це поправки, які стосуються згадок Криму в цьому законі. Я думаю, що дискусія може затягнутися на весь вівторок, і це буде головним питанням", - сказав Попов.

За його словами, у порядку денному на тиждень, що обговорюється, наразі немає законопроекту про Антикорупційний суд, але можливі зміни.

"У проекті порядку денного на тиждень, який обговорювали сьогодні на нараді у ВР цього немає. Саме тому, я думаю, що воно буде і на фракції, можуть звернутися до голови ВР, підняти це питання, щоб поставити його на четвер по готовності. Це коли ставиться три зірочки, якщо у комітетах розглянуто, на четвер виноситься", - зазначив нардеп.

Він висловив думку, що в разі, якщо законопроект про Антикорупційний суд поставлять на четвер, документ стане головним питанням робочого дня.

"Хоча на четвер уже зараз планується кілька досить цікавих економічних законів, що стосуються і приватизації державної власності", - додав Попов.

Нагадаємо, єдиний у січні пленарний тиждень заплановано на 16-19 січня. Офіційно оприлюдненого порядку денного на цей час наразі немає.

Законопроект про реінтеграцію Донбасу депутати так і не розглянули у другому читанні минулого календарного року, хоча текст в редакції профільного комітету опублікований досить давно.

Президентський законопроект про Антикорупційний суд зареєстровано у парламенті 23 грудня 2017 року, однак висновку профільного комітету ще немає.

Законопроект про нові правила приватизації державного майна депутати підтримали у першому читанні 9 листопада. Тексту доопрацьованого до другого читання документу та таблиці поправок у відкритому доступі ще немає.