Світ
12 січня 2018
США готові ввести нові санкції проти Росії – міністр фінансів
Паралельно законодавство підтверджує підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.
news-image
Нові санкції США проти Росії, які мають бути застосовані у відповідності з Актом протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій, зараз опрацьовуються та будуть оголошені ближчим часом.
Іформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Білому домі міністр фінансів США Стівен Мнучін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як ми вже казали, ми працюємо над цим (над розробкою нових санкцій – ред.). Про це буде оголошено ближчим часом, і ми звичайно сфокусовані на цьому", - відповів глава американського мінфіну на запитання журналістки про нові санкції проти РФ.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні минулого року Конгрес майже одностайно затвердив, а президент Трамп підписав закон H.R.3364 "Акт щодо протидії противникам Америки шляхом запровадження санкцій".

Закон передбачає, в тому числі, запровадження додаткових обмежень у фінансовому й енергетичному секторах Росії, відносно державних російських підприємств металургійної та гірничо-видобувної галузей, а також залізничного транспорту. Крім того, визначається покарання Росії через її дії в інформаційній галузі, в тому числі кіберзломи та атаки. Окремо в законі визначається необхідність покарання осіб, відповідальних за порушення прав людини на окупованих Росією територіях, а також осіб, які діють в інтересах оборонного та розвідувального секторів уряду РФ. У законі також піддається критиці російський проект газопроводу "Північний потік - 2".

Крім того, документ закріплює на законодавчому рівні попередні санкції проти Росії, введені указами президента. Тобто, якщо глава Білого дому матиме намір послабити або скасувати деякі санкції проти РФ, закон вимагає обов’язкового погодження цих питань з Конгресом США.

Паралельно законодавство підтверджує підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, у тому числі не визнає спробу Росії анексувати Крим та засуджує окупацію територій на сході України.

Читайте також: Інфекціоніст МОЗ проінформував, кому не варто робити щеплення від кору