Богуслаєв розповів, як працює завод «Мотор Січі» на окупованій території
За словами Богуслаєва, «Мотор Січ» не втратила Сніжнянський завод, а передала його під управління іноземній компанії
news-image

Сніжнянський машинобудівний завод, що розташований на тимчасово непідконтрольній Україні території, переданий під управління іноземній компанії, повідомив у коментарі Радіо Донбас.Реалії народний депутат, до 2013-го року голова правління ПАТ «Мотор Січ» і власник 14,99% акцій підприємства В’ячеслав Богуслаєв, передає «Є!»

За його словами, Сніжнянський машинобудівний завод залишається під контролем «Мотор Січі».

«Власність залишилася у нас. Це управління, це не власність. Ми передали завод в управління іншій компанії. Ми не можемо там працювати відповідно до законів України. Ми найняли компанію, яка управляє нашим заводом. Але завод перебуває у повному підпорядкуванні і під повним контролем підприємства «Мотор Січ», – сказав він.

При цьому В'ячеслав Богуслаєв не уточнив, у якій саме державі зареєстрована управляюча компанія.

«Продукцію ми купуємо, але не через «кордон» (лінію розмежування – ред.) – наш уряд нам забороняє розвиватися, тому будемо купувати продукцію Сніжнянського заводу в іншій країні», – пояснив він.

11 січня публічне акціонерне товариство «Мотор Січ» на своєму сайті заявило про втрату з 20 грудня контролю над управлінням активами відокремленого підрозділу «Сніжнянський машинобудівний завод».

«Рада директорів Товариства звернулась до відповідних державних органів з повідомленням про тимчасову втрату контролю. Органами акціонерного товариства вживаються заходи з забезпечення збереження активів цього підприємства», – йдеться у заяві.

Профільною продукцією Сніжнянського машинобудівного заводу є лопатки і диски для газотурбінних двигунів, що використовуються у двигунах «Мотор Січі». Місто Сніжне, де розташований цей відокремлений підрозділ, після 2014 року опинилося на окупованій території.

15 березня минулого року Рада національної безпеки й оборони України ухвалила рішення тимчасово припинити переміщення вантажів через лінію розмежування в зоні збройного конфлікту на сході України.

Читайте також: «Мотор Січ» ремонтує та оснащує авіацію Міноборони РФ (ДОКУМЕНТ)