Суспільство
12 січня 2018
Обрано Мера-інноватора України-2017
Мета спеціального проекту – продемонструвати міста з населенням до 500 тисяч осіб, де найуспішніше впроваджуються інновації.
news-image

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов обраний Мером-інноватором України 2017, передає «Є!» із посиланням на УП.

Загальнонаціональне голосування відбулося в рамках спеціального проекту "Української правди" та Міжнародного саміту мерів "Рейтинг українських мерів-інноваторів".

 

У голосуванні взяли участь понад 13 тисяч людей.

Сергій Моргунов Сергій Моргунов  

Друге місце посів мер Житомира Сергій Сухомлин, третє – Юрій Бова, мер Тростянця.

До п’ятірки лідерів також увійшли мер Долини Володимир Гаразд та мер Вознесенська Віталій Луков.

Мета спеціального проекту – продемонструвати міста з населенням до 500 тисяч осіб, де найуспішніше впроваджуються інновації.

Голосування за найпрогресивнішого українського мера з-поміж 5 фіналістів тривало з 18 грудня до 11 січня.

Серед найвизначніших інновацій Вінниці було виокремлено створення NGO-хабу, майданчика для діалогу між владою і громадськістю, онлайн-чату "Цілодобова варта" на сайті Вінницької міської ради, який приймає звернення громадян з питань житлово-комунального господарства, охорони здоров'я, освіти, транспорту тощо, та відкриття центру ІТ-підприємництва iHUB, що сприяє розвитку ІТ-сфери в місті.

Рейтинг відбувся у три етапи: Спочатку кандидатів номінували шляхом заповнення анкети на сайті "Української правди" та оцінювало журі за критеріями світового аналогу рейтингу European Capital of Innovation.

До них входять: міське планування, громадські послуги, культура, охорона здоров’я, екологія, безпека та охорона, комунікація, підприємництво, стартап-екосистема, бренд міста.

Члени журі звертали увагу не лише на застосування технологій у цих сферах, а й на креативні рішення для лінійних задач. Результатом етапу став перелік із 20 мерів.

Другий етап передбачав живе обговорення та експертне оцінювання журі, де враховувався не лише факт наявності електронних сервісів, але і їхній реальний вплив на життя містян, комплексний розвиток міста та незаангажованість, репутація мера.

Третій етап передбачав загальнонаціональне голосування на сайті "Української правди".

До складу журі увійшли: головний редактор "Української правди" Севгіль Мусаєва, співзасновниця Міжнародного саміту мерів Ірина Озимок, координатор Української мережі енергетичних інновацій Greencubator Роман Зінченко.

До журі також увійшли директор ініціативи StartupAmsterdam Рубен Ньювенхаус, член ради Реанімаційного пакету реформ Іван Лукеря, директор CANactions Валентина Зотова, головний радник з питань самоврядування ПРОМІС Кейді Ворд, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, генеральний директор "Датагруп" Михайло Шелемба, засновник проекту "Доступно.UA" Дмитро Щебетюк, представник компанії VISA Дмитро Крепак.

Читайте також: Богуслаєв розповів, як працює завод «Мотор Січі» на окупованій території