Події
12 січня 2018
Нацрада оштрафувала чотири телеканали за мовчання
Чотири супутникові телеканали мають сплатити штраф через те, що не мовлять.
news-image

На чотири супутникові телеканали – «С К» – ТОВ «ТРК «Соціальна країна», м. Київ; «ТВі» – ТОВ «Інфо24», м. Київ; «ПРАВО TV» – ТОВ «ТРК «Право ТВ», м. Київ,  і «STAR cinema» – ТОВ «Стар медіа ТБ», м. Київ, – рішеннями Національної ради 11 січня накладено штрафи через неусунення раніше виявлених порушень, які полягають у тому, що ліцензіати не ведуть мовлення. Про це йдеться на сайті регулятора, передає «Є!»

За ці порушення до телекомпаній уже застосовувалася санкція «оголошення попередження», їх було зобов’язано усунути порушення і увідповіднити свою діяльність вимогам чинного законодавства.

Повторні моніторинги, проведені регуляторним органом у листопаді 2017 року, засвідчили, що телерадіокомпанії далі не мовлять. Це є порушенням частини сьомої статті 27 та пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Крім того, не вдалося провести позапланові перевірки ТОВ «ТРК «Соціальна країна» і ТОВ «Інфо24», оскільки організації не розміщені за адресою, вказаною в ліцензіях. Це є порушенням пункту 4.2 інструкції про порядок здійснення перевірок.

Відсутність мовлення свідчить про те, що  ліцензіати не виконали рішення Національної ради щодо усунення порушень. Зазначене стало підставою для застосування санкції «стягнення штрафу» згідно з частиною дев’ятою статті 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» у розмірі 5% суми ліцензійного збору. Таким чином, мовники мають сплатити по 17 708, 10 грн.

Читайте також: «Інтеру» і «СТБ» призначено позапланові перевірки за новорічні ефіри