Події
12 січня 2018
Суд залишив на посаді директора Інституту агроекології, затриманого на хабарі
Фурдичка впіймали при отриманні 300 тис. доларів.
news-image

Суд відмовив детективу Національного антикорупційного бюро у клопотанні про відсторонення від посади директора Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук Ореста Фурдичка, якого затримали на $ 300 тис хабара. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу Солом’янського суду від 2 січня, передає «Є!»

Рішення ухвалив суддя Сергій Коробенко.

У реєстрі наразі оприлюднено тільки вступну і резолютативну частину рішення.

Як відомо, Фурдичка затримали 30 грудня начебто після отримання ним $ 300 тис хабара від компанії «Сател Українка». За верією слідства, він вимагав ці гроші у засновника компанії, діючи у змові з колишнім директором підприємства. За винагороду в загальній сумі $ 500 тис Фурдичко нібито пообіцяв не розривати договір спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

Заяву про вимагання хабара написав засновник «Сател Українка» і в подальшому саме він передавав Фурдичку гроші в машині, після чого відбулось затримання.

Наразі у справі є двоє підозрюваних: Фурдичко і колишній директор «Сател Українка».

1 січня суд застосував до Фурдичка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 3 млн грн. Екс-директора «Сател Українка» арештовано з можливістю звільнення під заставу в 1 млн грн.

Читайте також: Гройсман назвав галузі, де корупція майже поборена