Київ
12 січня 2018
У Києві кількість хворих на кір зросла до 74
У Держспоживслужбі додають, що хворіють діти різних вікових груп, але найбільше діти у віці 5-9 років – 46,5%.
news-image

У Києві кількість хворих на кір зросла за добу на 8 людей – до 74, пише «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

Як повідомляє прес-служба управління Держпродспоживслужби в Києві, станом на ранок 12 січня надійшло 74 екстрених повідомлень про випадки кору, серед яких 57 дітейдо 17 років та 17 дорослих.

У Держспоживслужбі додають, що хворіють діти різних вікових груп, але найбільше діти у віці 5-9 років – 46,5%.

Для того, щоб мінімізувати ризик інфікування, медики рекомендують часто проводити вологе прибирання, провітрювати приміщення, уникати закритих приміщень із великим скупченням людей.

Київська влада повідомляла, що станом на 11 січня було зареєстровано 66 випадків захворювання на кір.

За даними МОЗ, в Україні наразі немає епідемії кору. За 11 місяців 2017 року в Україні, як повідомляли в МОЗ, зареєстровано 3 382 випадки захворювання на кір, зареєстровані 102 спалахи кору у 16 регіонах. У 2017 році зареєстровані 5 летальних випадків від кору в Одеській області.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку в світі 30-24 мільйонів дітей хворіють на кір, понад 800 тисяч помирають від самої інфекції та її ускладнень. Це означає 314 смертей на день, 13 смертей щогодини.