Суспільство
12 січня 2018
У 2019 році передбачається підвищення пенсій для людей з великим стажем і низькою зарплатою
Підвищення виплат для цієї категорії пенсіонерів буде першочерговим завданням уряду.
news-image

Пенсії для українців з великим трудовим стажем, але низькою зарплатою буде підвищено в 2019 році. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час робочої поїздки до Маріуполя. Трансляцію вів телеканал "112 Україна", пише «Є!».

За словами Гройсмана, підвищення виплат для цієї категорії пенсіонерів буде першочерговим завданням уряду.

"Сьогодні ще залишається завданням для нас підвищити пенсію тим, хто мав великий стаж роботи, але невелику заробітну плату. Це наступне завдання, яке буде виконано. Ми у 2019 році цю проблему вирішимо. Ми вирішимо все, що необхідно для того, щоб пенсії автоматично почали зростати", - заявив він.

Гройсман запевнив, що у пенсійній реформі відтепер не буде передбачена "зрівнялівка".

"Усе те, що ми вже зробили, перерахунок пенсій для українських пенсіонерів – це тільки початок. Ми починаємо повертати повагу до тих людей, які працюють. Ми запровадили диференціацію, але ми говоримо про те, що перший показник справедливості – це де людина працювала, скільки заробляла, і від цього ми можемо відштовхнутися, інше буде штучно. Ми не можемо працювати у "зрівнялівці", - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла пенсійну реформу 3 жовтня. За неї проголосували 288 народних депутатів.

Згідно з реформою, мінімальна пенсія становить 1 452 грн. Необхідний страховий стаж буде поступово підвищуватися до 35 років, в 2028 році. Якщо ж вам не вистачить стажу, його можна буде "докупити", тобто сплатити внески в Пенсійний фонд, ніби ви працювали протягом цього часу.

Читайте також:У 2019 році пенсії знову перерахують