Політика
5 лютого 2015
Сьогодні дуже важливий день: вирішуватиметься чи надавати Україні зброю
Сьогодні дуже важливий для України і демократичного світу день.
news-image

У Києві і Брюсселі відбуваються зустрічі, на яких мають вирішити чи надавати Україні зброю для захисту, пише Є! Єдність.інфо з посиланням на  президента Європейської асосіації журналістів RUNE MEDIA Віктора Чернишука.

Байден про це розмовлятиме з Порошенком і Яценюком, військові міністри НАТО остаточно мають вирішити рівень військової допомоги з свого боку. Кандидат на посаду керівника Пентагону вже надав сигнал щодо зброї.

В свою чергу амбасадор США при штаб-квартирі НАТО в Брюсселі Дуглас Лют звернув увагу на те, що Заходу було відомо про інвазію з боку Росії ще у квітні 2014 року, коли перші російські загони увійшли до Луганської і Донецької областей, відразу після анексії Криму. Путін очікував відповіді на цю військову і геополітичну авантюру. Але належної відповіді не отримав. Це новий тон в розмовах на рівні міністрів і послів НАТО. На тлі нарощування військ Росії на кордонах з Україною, нездорових ультиматумів, які лунають з Кремля, стає зрозумілим, що Росія готується до нової широкої інвазії вглиб України. Про це свідчать і деякі данні, які отримали білоруси з кремлівських джерел, і аналітика НАТО, і розвідданні України, Польщі, США і країн Балтії. Про це НАТО попереджають і спецслужби Болгарії.

Читайте також: Порошенко наполягає на поставках сучасних озброєнь з країн-членів НАТО до України

Багато що залежить від аргументів і настирливості Петра Порошенка під час зустрічей в Києві і Мюнхені. Поки що, згідно наших джерел, президенту України вдається переконати західних партнерів. Натомість невистачає активних дій деяких послів, особливо, в таких країнах як Німеччина, Голандія і Данія, а їхня військова вага в НАТО є чималою. Крім того, є інформація, що там де професійно налагоджений інформаційний діалог між посольством і національною владою ці країни виступають за всебічну, термінову і всеохоплюючу допомогу Україні. Приклади - Польща, Литва, Британія, Швеція, Естонія, Франція, Бельгія, Велика Британія, Норвегія.

Почекаємо завершення сьогоднішнього дня. Він надзвичайно важливий. Про це знає і Кремль.