У компрометації "Ощадбанку" є "російський слід", - ІС
Методи окупантів не нові: проведення "липових" акцій протесту, голослівні звинувачення у "співпраці" з терористами
news-image

Раніше координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук зазначив, що серед методів, якими Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, є і банківський напрям - зокрема, підривна діяльність проти державного "Ощадбанку".

Про це пише Є | Єдність.інфо.

Методи окупантів не нові: проведення "липових" акцій протесту, голослівні звинувачення у "співпраці" з терористами.

"Ми (координатори групи "ІС" - ред.) виявили, що в акціях проти "Ощадбанку" роль організаторів грають люди, що мають відношення до російських структур (зокрема, пропагандистським ЗМІ Росії). Відповідно, ми бачимо "російський слід" в атаці на державну банківську сферу України", - зазначив трохи раніше на своїй сторінці в Facebook Дмитро Тимчук і пообіцяв незабаром опублікувати докази, що підтверджують цю думку.

Як вдалося з'ясувати, координацію однієї з "акцій протесту" проти "Ощадбанку" здійснювали особи, які отримали від Путіна медалі за "правильне освітлення" захоплення Криму - співробітники "Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії" (ВГТРК).

Їх видали автомобілі, на яких вони пересувалися - легковик і мікроавтобус. Перший - Hyundai Sonata чорного кольору, державний номер АА0838МН (див. Фото нижче). При цьому по закінченню акції візуально був зафіксований факт передачі водієм Hyundai водієві мікроавтобуса пакета (група "ІС" своєму розпорядженні свідчення свідків).

Мікроавтобус (держномер АІ ХХХХ АС) належить громадянину України С., який зареєстрований у Київській області.
Hyundai Sonata (держномер АА0838МН) належить представництву того самого "Федерального державного унітарного підприємства "Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія" (ВГТРК). Головний офіс знаходиться в Москві. Керівник представництва - громадянин РФ Балицький Олександр Олександрович.

За інформацією ЗМІ, обидва співробітники згаданої телерадіокомпанії, громадяни України З. і Р., в травні поточного року, нібито, були нагороджені президентом Росії державними нагородами РФ - орденом "За заслуги перед Вітчизною" за "правильне" висвітлення "кримського питання".

Результати розслідування будуть найближчим часом передані силовикам.