Суспільство
14 січня 2018
«Інтер» вкотре впіймали на показі фільмів із прихильниками «русского мира»
"Інтер" транслює фільми із прихильниками "русского мира".
news-image

У суботу, 13 січня, в ефірі українського телеканалу "Інтер" транслювалися кінофільми за участю відомих акторів, які підтримали анексію Криму та бойові дії на Донбасі.

Про це в Facebook повідомили активісти групи "Бойкот російського кіно", передає «Є!».

На телеканалі "Інтер" транслювали радянські фільми "Чародії" і "Д'Артаньян та три мушкетери". У першій стрічці грає Валентин Гафт. Той самий рашист Гафт, який вважає справедливою анексію Криму і звинувачує Україну у звірствах на сході України, –мовиться у дописі спільноти.

Також зазначається, що у показаному на "Інтері" фільмі "Д'Артаньян та три мушкетери" зіграли "відразу троє рашистів": Михайло Боярський, Олег Табаков і Борис Клюєв.

Об'єднують їх усіх, зокрема, підписи під зверненням 2014 року до Путіна на підтримку його дій щодо окупації Криму та агресії на Донбасі. Всі вони внесені до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Як відомо, Закон України "Про телебачення і радіомовлення" забороняє транслювати фільми за участю рашистів з переліку, – наголошується у повідомленні активістів.

У спільноті зазначається, що активісти планують проінформувати про порушення на "Інтері" Національну раду з питань телебачення і радіомовлення України.