Події
14 січня 2018
В Одеській області поліцейські відкрили стрілянину, щоб перешкодити п'яному водієві наїхати на інспектора
Поліцейським довелося застосувати табельну зброю.
news-image

Увечері 12 січня в Біляївському районі Одеської області співробітники поліції застосували табельну вогнепальну зброю, щоб урятувати інспектора, на яку намагався наїхати нетверезий водій. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-секретаря патрульної поліції Одеси Аллу Марченко.

За її словами, поліцейські отримали інформацію про те, що в селі Дачне водій керує автомобілем Merсedes у стані алкогольного сп'яніння. На вимоги інспекторів, які його зупинили, показати документи, чоловік не реагував, поводився агресивно й кидався в бійку.

До водія приєдналися відвідувачі розважального закладу, який розташований поруч. Вони почали погрожувати правоохоронцям, намагалися провокувати конфлікт і хапали патрульних за елементи уніформи, розповіла Марченко.

Після вимоги інспекторів припинити незаконні дії правопорушники завдали травми голови жінці-інспектору й намагалися автомобілем наїхати на неї, додала речник поліції.

Для усунення реальної загрози життю і здоров'ю, а також для зупинення автомобіля шляхом його пошкодження, поліцейським довелося застосувати табельну вогнепальну зброю, – підкреслила вона.

Зараз одного з порушників затримано, інший зник на автомобілі в невідомому напрямку.

У зв'язку з травмами поліцейська звернулася в лікарню, де перебуває під наглядом лікарів.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.