Суспільство
15 січня 2018
Підвищення пенсій та зарплат: до чого готуватись субсидіантам
Раніше субсидії перераховувались раз на рік, але владі це було не вигідно, тому що за рік виходив менший рівень доходу, ніж, якщо рахувати за квартал чи два.
news-image

До завершення поточного опалювального сезону перерахунку субсидій не буде. Про це у коментарі УНН повідомив експерт з питань житлово-комунального господарства Олег Голубенко, пише «Є!».

“Зараз отримувачам субсидій нічого не загрожує — до кінця опалювального сезону відбирати субсидії або зменшувати їх розмір ніхто не буде”, — наголосив він.

Як пояснив експерт, субсидію призначають двічі на рік. Це збігається з початком та кінцем опалювального сезону.

“Минулого року, коли призначали субсидії на опалювальний сезон 2017/2018 років, то взяли в розрахунок вже підвищені до 3 200 грн мінімальні заробітні платні. На кількість людей, яким мала надаватись субсидія, це істотно не вплинуло, проте позначилось на розмірі субсидій — він зменшився. Таким чином, новий перерахунок субсидій відбудеться після закінчення поточного опалювального періоду. І саме тоді вже буде враховуватись підвищення заробітних плат до 3 700 грн та пенсій”, — зазначив Голубенко.

Як додав спеціаліст, раніше субсидії перераховувались раз на рік, але владі це було не вигідно, тому що за рік виходив менший рівень доходу, ніж, якщо рахувати за квартал чи два.

За словами члена колегії Держагентства з енергозбереження та енергоефективності Марії Яковлєвої, у результаті чергового підвищення мінімальної зарплати, кількість субсидіантів та розміри наданих субсидій будуть зменшуватись.

“Так, наприклад, якщо сім’я складається з трьох осіб, то із розрахунку мінімальної зарплати у 3 700 грн та рахунку за комуналку в 1 500 — 2 000 гривень, такій родині буде надано близько 500 — 800 грн субсидії на оплату ЖКП”, — уточнила експерт.

Нагадаємо, станом на листопад 2017 року найбільша кількість господарств, які отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг зафіксована у Дніпровському та Деснянському районах Києва.

Читайте також:2017 рік побив рекорд: за субсидіями звернулося 8 млн українських сімей