Політика
16 січня 2018
Прем'єр Чехії просить парламент зняти з нього депутатську недоторканність
Андрій Бабіш може постати перед судом в рамках розслідування шахрайства щодо гранту ЄС.
news-image

Прем'єр-міністр Чехії Андрей Бабіш закликав Нижню палату парламенту зняти з нього депутатську недоторканність, щоб він міг постати перед судом в рамках розслідування шахрайства щодо гранту ЄС. Про це повідомляє Radio.cz, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Прем'єр та його старший колега по партії Ярослав Фальтинек закликали Нижню палату зняти їхній парламентський імунітет.

Повідомляється, що депутати мають провести сьогодні голосування щодо того, чи дозволити поліції висунути кримінальні звинувачення за підозрою у зловживанні коштами ЄС при реалізації проекту "Гніздо лелеки" (Čapí hnízdo).

Дане рішення буде прийнято в той же день, коли Палата депутатів парламенту Чехії голосуватиме за вотум недовіри уряду Бабіша.

Бабіш та Фальтинек зробили свою заяву у вівторок вранці напередодні засідання комітету Нижньої палати, що планує обговорити питання зняття їхнього імунітету.

Як відомо, у доповіді Європейського управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF) йдеться, що неправдиві та неповні дані були надані в заявці на отримання гранту ЄС на готельно-конференційний комплекс "Гніздо лелеки" (Čapí hnízdo), що належить теперішньому прем'єр-міністру Чехії Андрію Бабішу.

Читайте також: Парламент Греції на тлі протестів ухвалив жорсткі реформи