Суспільство
17 січня 2018
Собчак: Жителі Криму неповноцінні стосовно світу
Собчак: Крим – український. Це медичний факт.
news-image

Потенційний кандидат у президенти Росії, телеведуча Ксенія Собчак назвала жителів Криму неповноцінними стосовно світу. Про це вона сказала 15 січня в ефірі радіо "Комсомольская правда", передає «Є!».

Вона звернула увагу, що міжнародні компанії не хочуть приходити на анексований півострів, оскільки бояться потрапити під санкції.

На думку Собчак, через це Крим зубожітиме і люди житимуть погано.

Я не хочу російським людям такого життя. Я хочу, щоб вони були частиною великої країни і повноцінними жителями. Зараз жителі Криму неповноцінні стосовно світу. Я проти цього, – заявила телеведуча.

Водночас вона підкреслила, що за міжнародними домовленостями, Крим – український.

Це факт медичний, розумієте. Ми порушили міжнародні домовленості, ми порушили нашу угоду з Україною. Я за правду. А далі – ми можемо обговорювати, і давайте це робити: як виходити з цієї ситуації, що робити з російськими людьми, які хочуть бути частиною Росії. Ми зобов'язані враховувати їхню думку. Ми не можемо просто взяти і змінити, не враховуючи їхньої думки. Але те, що ми спровокували міжнародний конфлікт, те, що ми виступили агресивно як країна – це факт. Це безглуздо заперечувати, – додала Собчак.