Світ
5 лютого 2015
Проросійських інтернет-"тролів" знайшли в Швеції
Очевидно, що вони проплачені російською владою
news-image

Газета "Дагенс Нюхетер" звернула увагу на присутність проросійських коментаторів в шведських ЗМІ та соціальних мережах. Очевидно, що вони проплачені російською владою, і активно зображають російську політику в кращому світлі.

Про це прише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Радио Швеция".

"Схоже, що певні типи новин і дискусій привертають до себе цих людей, які висловлюються відповідно до лінії російської сторони. Ймовірно, що частина з них - російські мережеві тролі" - сказав Ульрик Франке, дослідник у сфері російської пропагандистської війни в Державному інституті досліджень оборони FOI.

На його думку, не можна впевнено сказати, що ці люди фізично знаходяться на території Швеції.

В якості тролів, за словами вченого, можуть виступати і так звані "корисні ідіоти" - люди, які поширюють відомості, що фабрикуються російським пропагандистським апаратом, не піддаючи їх сумніву.

В середу, газета "Дагенс Нюхетер" опублікувала також репортаж про розташовану під Петербургом, в селищі Ольгино, компанію "Інтернет дослідження", де в штаті працюють близько 250 осіб, які займаються розповсюдженням дезінформації та формальною пропагандистською війною, що ведеться російською державою.