Події
18 січня 2018
Порошенко провів зустріч із активістами: обговорювалось питання боротьби із корупцією
Під час зустрічі відбулась також дискусія про Суспільне мовлення, зокрема, про його недофінансування.
news-image

Президент Петро Порошенко та представники громадських організацій обговорили створення Антикорупційного суду, скасування декларування для антикорупційних активістів, моніторинг Prozorro, Суспільне мовлення та реформу НСТУ.

Про це повідомив виконавчий директор Transparency International Ярослав Юрчишин на свій сторінці у Facebook, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

 За словами Юрчишина, президент підтримує скасування декларування для антикорупційних активістів.
"Скасування декларування для антикорупційних активістів. Президент однозначно за. Його політична сила вкотре вносить це питання в порядок денний. Так, політики вимагають ширшого звіту для громадських організацій, але який саме це має бути звіт - треба узгодити з ГО. Чи в парламентській дискусії, чи в інший спосіб. Але теж не відкладаючи до квітня", - вважає виконавчий директор TI.

Юрчишин стверджує, що Порошенко пообіцяв підписати законопроект №4738-д про моніторинг публічних закупівель. Він розширює повноваження Державної аудиторської служби України у сфері моніторингу публічних закупівель. У Prozorro його назвали "ще одним кроком для підвищення ефективності та зменшення корупційних схем".

Як повідомила шеф-редактор ГО "Детектор медіа" Наталія Лігачова,  під час зустрічі відбулась  також дискусія про Суспільне мовлення, зокрема, про його недофінансування. За її словами, президент пообіцяв підтримати належне фінансування.

Лігачова зазначила, що Редакційний Статут НСТУ готується для презентації в лютому.

На зустрічі були присутні представники фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Міжнародного фонду "Відродження", "Комітету виборців України", ГО "Детектор медіа", ВГО "Громадська мережа "ОПОРА".

Водночас, як уточнив народний депутат Сергій Лещенко, на зустрічі з боку громадського сектору також були присутні штатні співробітники БПП.

Читайте також: Перша леді на зустріч із дипломатами одягнула ненову сукню (фото)