Війна
18 січня 2018
Війна на Донбасі не є замороженим конфліктом, поки гинуть українські військові, – екс-керівник Пентагону
У США та світі не можуть вважати ситуацію з анексією Криму і контролем бойовиків над Донбасом такою, яка може бути замороженою.
news-image

Війна на Донбасі не є «замороженим конфліктом», поки на Донбасі гинуть українські військові, а Росія анексувала Крим, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

Таку думку в інтерв’ю "Новое время" заявив колишній міністр оборони США Ештон Картер. "Росія – сильна країна, але не всесильна. Вона вразлива в багатьох місцях.

По-перше, населення старіє. По-друге, вона географічно занадто розтягнута. По-третє, немає стабільності в російському суспільстві. Так що Росію можна послабити, якщо вона буде послаблювати інших. І тому, незважаючи на майбутні президентські вибори, Путін не здатний відкусити більший шматок, ніж той, який він може прожувати", – розповів Картер.

При цьому колишній очільник Пентагону заявив, що у США та світі не можуть вважати ситуацію з анексією Криму і контролем бойовиків над Донбасом такою, яка може бути замороженою.

Картер підкреслив, що "заморожений конфлікт" – це словосполучення з російського військово-політичного лексикону, а не західна концепція. 

"Я не вважаю війну на Донбасі замороженим конфліктом. Хоча б тому, що він просто не заморожений. Військові дії тривають, українські солдати захищають суверенітет своєї країни і місцеве населення. І найголовніше: весь світ і тим більше США не можуть вважати ситуацію з анексією Криму і контролем бойовиків над Донбасом такою, яка може бути замороженою", – заявив Картер.

Читайте також:Бойовики 3 рази обстріляли бійців ЗСУ