Резонанс
18 січня 2018
Турчинов: Закон по Донбасу дає більше можливостей для ЗСУ
У цьому законі Росія чітко і недвозначно визнана державою агресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей окупованими.
news-image

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що  завдяки закону про реінтеграцію Донбасу з'явилось більше можливостей використання Збройних сил у протистоянні російській агресії.

Відповідний коментар є на сайті РНБО, пише «Є!» з посиланням на УП.

За його словами, цей закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях.
"Окрім того, розширюючи можливості для використання Збройних Сил України, інших військових формувань посилює наші позиції щодо відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України", - сказав Турчинов.

Він додав, що в цьому законі Росія "чітко і недвозначно визнана державою агресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей окупованими".

На думку Турчинова, це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під "миротворчу операцію" та значно посилює українську позицію у міжнародних судах.

Як відомо, 18 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Під час обговорення кілька разів наголошувалося, що цей документ визнає Росію агресором і окупантом.

У самому тексті закону є дві згадки про Росію-агресора (у преамбулі і прикінцевих положеннях), а також одна згадка "держава-окупант".

Читайте також:Війна на Донбасі не є замороженим конфліктом, поки гинуть українські військові, – екс-керівник Пентагону