Політика
18 січня 2018
«Мета закону про приватизацію держмайна - остаточний дерибан України» - нардеп
На думку Михайла Головка, законопроект був проголосований на догоду олігархам.
news-image

Мета закону про приватизацію держмайна - остаточний "дерибан" України. Таку думку висловив під час брифінгу нардеп Михайло Головко, коментуючи проголосований сьогодні у парламенті законопроект про приватизацію державного майна, передає кореспондент «Є!»

"Замість того, щоб підібрати гідний менеджмент та навести лад, влада вирішила все розпродати. Так звана коаліція проголосувала за цей закон на догоду олігархам", - сказав нардеп.

 

"Хто буде все це купувати? Простий український народ або іноземні транснаціональні корпорації та олігархи, які наближені до Банкової та президента Порошенка? Мета закону про приватизацію держмайна одна - остаточний "дерибан" України", - зауважив Михайло Головко.


На думку нардепа, приватизація держмайна не додасть у майбутньому гроші до державної скарбниці.

"Я вважаю, що прийняття закону про приватизацію держмайна не принесе гроші державі тому що прибуткові підприємства, якщо їх приватизують, будуть працювати на олігархів, нових власників, а не на державу. А збиткові підприємства ніхто не буде запускати - їх поріжуть та знищать.

Так було з українською нафтопереробною галуззю, у нас було багато заводів, але свого часу їх дозволили приватизувати, і більшість з них приватизував російський капітал. Врешті-решт Росія знищила Україну як конкурента, порізавши більшість нафтопереробних заводів. І сьогодні ми імпортуємо всі нафтопродукти.

Тобто економічної вигоди ми не маємо, ми також втратили робочі місця, люди виїхали на заробітки, продукція не виробляється, Україна імпортує всю сировину із Росії.

Так буде з іншими підприємствами", - сказав Михайло Головко у коментарі кореспонденту "Єдності".


Нардеп зауважив, що чинна влада так "догосподарювалася", що продає останнє, що можна продати, а наступним етапом буде розпродаж землі, і для цього вже готується підґрунтя.

"У них мета - остаточне перетворення України на сировинний придаток, на країну, де не буде промисловості. Україна залишиться аграрною державою, земля буде належати феодалам, новим власникам, які її скуплять за безцінь. А селянам прийдеться виїжджати, тому що вони не зможуть виживати в таких умовах", - підсумував політик.
Читайте також: Яценюк прийшов до парламенту та похвалив нардепів за проголосований законопроект про реінтеграцію Донбасу