Події
18 січня 2018
У МВФ розкритикували пенсійну реформу в Україні
Про це заявив директор департаменту комунікацій Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс .
news-image

Пенсійна реформа, проведена в Україні, не забезпечує формування повністю справедливою і стійкою пенсійної системи в країні.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це заявив директор департаменту комунікацій Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні, відповідаючи на питання УНІАН про відповідність пенсійної реформи зобов'язаннями України в рамках програми співпраці з Фондом. 

"Україна не так давно прийняла закон про пенсійну реформу. Закон містить важливі положення щодо модернізації пенсійної системи України, але також містить недоліки, які знижують мотивацію людей працювати довше і робити внески в пенсійну - УНІАН) систему. Це не повністю забезпечує справедливу і стійку пенсійну систему, і ми думаємо, що більше роботи має бути зроблено", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд наприкінці листопада 2017 року заявляв, що все ще аналізує прийняту Верховною Радою на початку листопада минулого року пенсійну реформу на предмет наявності стимулів для більш пізнього виходу на пенсію і, відповідно, більшого обсягу внесків у Пенсійний фонд.

Читайте також: Цьогоріч мають ухвалити закони про приватизацію та ринок землі - Порошенко
Читайте також: Україна очікує черговий транш кредиту від МВФ