Суспільство
20 січня 2018
Пенсії військовослужбовцям можуть зрости на 77% - Рева
Після початку пенсійної реформи 2017 року середня пенсія в країні зросла до 2448 гривень.
news-image

У рамках реформи пенсійного забезпечення військовослужбовців розмір їхніх пенсій зросте на 77% та врахує інтереси учасників бойових дій.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба відомства, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Після початку пенсійної реформи 2017 року середня пенсія в країні зросла до 2448 гривень, а середня пенсія силовиків становить 2600 гривень, тобто вони практично зрівнялись. Це є негативна та неправильна ситуація, адже військові повинні мати більшу пенсію. Тому після проведення змін у пенсійному забезпеченні військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових мають зрости не менш як на 77%", - заявив Рева.

Міністр запевнив, що перерахунок пенсій відбудеться заднім числом - від 1 січня 2018 року. Хоча сам закон досі не ухвалила Верховна Рада.

Рева акцентував увагу на дорученні прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців саме тих військових, які брали участь у бойових діях, захищаючи Україну. Таким чином механізми, що запроваджує реформа, дозволять диференціювати в більшу сторону розмір пенсій цих військових порівняно з військовослужбовцями, які перебували в тилу. 

Читайте також: Українці пенсійного віку без права на пенсію отримають соцдопомогу, – постанова Кабміну