Події
21 січня 2018
Напад на кафедральний храм у Криму: УПЦ КП звернулась до Європейського суду з прав людини
За час окупації в УПЦ КП вже відібрали кілька храмів - у Севастополі та Перевальному.
news-image

Представники УПЦ КП подали заяву до Європейського суду з прав людини за фактом нападу російських силовиків на кафедральний храм святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира в окупованому Сімферополі.

Про це повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, передає видання  "Крим.Реалії".

"Європейський суд з прав людини прийняв цю заяву, зареєстрував її. Події в серпні ще більше згуртували громаду, люди розуміють, що в будь-який момент можуть закрити церкву. Коли складаються такі обставини, вони призводять до того, що люди через острах залишитися без своєї церкви, без літургії, без причастя, йдуть до церкви", - заявив він.

Нагадаємо, влітку 2017 року в окупованому Сімферополі силові підрозділи окупантів увірвалися до православного храму УПЦ Київського патріархату. Передувала цьому ухвала так званого "арбітражного суду" про відібрання у церкви частини приміщень. Спецпризначенці зламали двері, потрощили вівтар, поцупили ікони та церковне начиння. Кримському архієпископу Клименту, який хотів увійти всередину, викрутили руку та завдали травм.

За час окупації в УПЦ КП вже відібрали кілька храмів - у Севастополі та Перевальному. Церкви відбирають на користь Московського патріархату та комерційних організацій: закрилися парафії у Керчі, Красноперекопську та Саках. 

Читайте також: На Одещині розтрощили і осквернили храм Московського патріархату (фото)