У світі різко зросла кількість мільярдерів
Проте 3,7 мільярда людей взагалі нічого не отримали від глобального зростання прибутку.
news-image

82 відсотки зароблених в 2017 році коштів пішло в кишені найбагатших людей світу. При цьому з 2016 по 2017 роки кількість мільярдерів безпрецедентно зросла. Про це йдеться в дослідженні міжнародного об'єднання організацій по боротьбі з бідністю Oxfam, повідомляє DW, передає «Є!»

"Новий мільярдер з'являвся в середньому кожні два дні. Всього в світі налічується 2043 людини, які вважаються мільярдерами", - наголошується в дослідженні.

За даними доповіді, 3,7 мільярда людей, які складають найбільш бідну частину світового населення, взагалі нічого не отримали від глобального зростання прибутку.

"Бум мільярдерів говорить не про квітучу економіку, а про крах економічного порядку", - заявила директор Oxfam Вінні Бьяньїма.

Керівник кампанії Oxfam у Німеччині Йорг Калінськи (Jörg Kalinski) розкритикував поточний стан справ.

"Багата меншість в масовому порядку впливає на політичні рішення і в безвідповідальній манері скорочує витрати - особливо зарплати і податки - щоб збільшувати доходи акціонерів", - сказав Калінськи.

Oxfam зажадала припинити практику податкового ухилення для концернів і багатих людей, введення більш справедливих доходів для чоловіків і жінок, а також закликала займатися інвестиціями в освіту та здоров'я "для всіх".

Читайте також: Порошенко - у десятці найбагатших учасників форуму у Давосі