Україна
22 січня 2018
На День Соборності над окупованим Луганськом запустили прапор України (фото)
Учасники заходу під час запуску державного стягу виконали Гімн України.
news-image
Український стяг був виготовлений волонтерами Донеччини і переданий у дарунок жителям сусідньої області як символ єдності України. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

До Дня Соборності України у Станиці Луганській волонтери запустили у небо український прапор, який полетів  у бік окупованого Луганська. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Зазначається, що захід був проведений за допомоги відділу цивільно-військового співробітництва ОТУ "Луганськ", членів спілки учасників бойових дій АТО Луганщини та учнів місцевих шкіл.

"Полотнище розміром шість на одинадцять метрів було виготовлене волонтерами Донеччини і передане у дарунок жителям сусідньої області як символ єдності України", - йдеться у заяві.

Наголошується, що учасники заходу під час запуску державного стягу виконали Гімн України.

"Подібні заходи якнайкраще сприяють піднесенню морально-психологічного стану місцевого населення, зміцнюють віру у завтрашній день та довіру до своїх захисників", – зауважив керівник підрозділу ЦВС ОТУ "Луганськ" Валерій Басалига.

Нагадаємо, 22 січня  В Україні відзначають День Соборності, приурочений до проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в 1919 році.

Як повідомлялось, у Києві цього дня відбудеться церемонія урочистого покладання квітів до пам’ятника Шевченку та Грушевському за участю керівництва держави та міста. На мосту ім. Патона відбудеться акція "День Соборності України", а на тротуарній частині вулиці Хрещатик (від Європейської до Бессарабської площі) триватиме Всеукраїнська казначейська акція "Об’єднаймо Україну".

Зазначимо, що у зв’язку з проведенням заходів до Дня Соборності України можливе обмеження руху у центральній частині Києва.

Читайте також:Сьогодні День Соборності України