Світ
22 січня 2018
У Венеції туристи заплатили 1100 євро за обід, що складався з 4 стейків та 4 тарілок зі смаженою рибою, влада обіцяє розібратися
У мерії пообіцяли розібратися з ситуацією, що ганьбить репутацію Венеції.
news-image

Японські туристи вирішили подати скаргу на власника остерії, розташованої неподалік від площі Сан-Марко у Венеції. Чотири стейки, чотири закусочних тарілки зі смаженими морепродуктами, мінеральна вода і обслуговування: за цей не надто насичений обід групі туристів довелося викласти € 1100, передає «Є!»

Як запевняє управитель закладу, туристи заплатили, не висловивши невдоволення. Однак, вже покинувши Венецію, перебуваючи в Болоньї, японці вирішили подати позов до суду на недобросовісного власника.

Видання "ANSA" пише, що такі суми у рахунках в місті не рідкість.

Остерія, в якій японські туристи залишили 1100 євро, навіть не користувалася доброю славою на TripAdvisor.

"Погане обслуговування, неповага до клієнтів, якість залишає бажати кращого: я більше ніколи туди не піду, навіть, щоб випити кави": це один з останніх коментарів на Tripadvisor від клієнта, який відвідав ресторан у Венеції.

Остерія, що потрапила в об'єктив світових ЗМІ, належить китайцю й управляється єгиптянином. Однак це зовсім не єдиний заклад, який наживається на туристах. Управитель розташованого неподалік ресторану (назва закладів не розголошується) в листопаді отримав позов до суду після того, як у закладі подали трьом туристам три піци з морепродуктами за ціною у 350 євро. А трохи раніше, пише "ANSA", ще одна остерія взяла 526 євро з трьох мандрівників зі сходу за обід на основі смаженої риби.

Місцева влада звинувачує у всьому іноземців: наприклад, в районі Марчана тільки 1% ресторанів все ще знаходяться в руках місцевих підприємців (50% у всьому історичному центрі). Велика частина закладів перейшла в руки до китайців, албанців і арабів, які диктують свої правила.

Однак в мерії пообіцяли розібратися з ситуацією, що ганьбить репутацію Венеції:

"Ми запустимо на нашій сторінці Facebook своєрідне керівництво з докладними порадами про ситуації, яких слід уникати".

Місцеві асоціації натомість думають про реєстрацію товарного знака, свого роду "штампа", який свідчить про венеціанську природі закладу і його "чесність".

"У найближчі дні ми перевіримо недавній епізод: якщо цю ганьбу буде підтверджено, ми зробимо все можливе, щоб покарати злочинців", - пообіцяв мер Венеції, Луїджі Бруньяро.
Читайте також: У Польщі повідомили, скільки українців отримали статус біженців або захист у країні